Bűnmegelőzési Fesztivált rendeztünk

Különleges programot álmodtunk idén a VIII. Rendőr- és Tűzoltónapra. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács hagyományteremtő szándékkal Bűnmegelőzési Fesztivált szervezett a jeles eseményre. Az NBT felhívására számos megyei rendőr-főkapitányság jelentkezett, hogy együtt képviseljük a bűnmegelőzés ügyét a Városligetben.

A megyei rendőr-főkapitányságok mellett az ORFK és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is részt vett a rendezvényen, amely a számos sokszínű sátor, a változatos helyszínek mellett interaktív rendőrségi bemutatót és óriási játékokat is kínált a közönségnek.

A látogatók a helyszínen kísérhették végig, hogy egy bűncselekmény elkövetőit hogyan azonosítják és állítják elő a rendőrök, mi történik a bíróságon és hogyan adják át az elkövetőket a büntetés-végrehajtás munkatársainak. A fesztivál két nagy látványossága a Hintayo néven is ismert óriási hinta, amelyet csak együttműködve lehet mozgásba hozni, de miután belendül, páratlan szórakozást nyújt a használóinak, valamint a 25 méter hosszú felfújható akadálypálya, amelyen egy "részeg szemüvegben" kellett végigfutni a játékosoknak, akik így józanul is megtapasztalhatták, mennyire befolyásolja érzékeiket az ittasság. A szemüvegy ugyanis oly mértékben torzítja a teret, hogy a játékos mozgását, a koordinációt igen nehézkessé tegye.

Bűnmegelőzési Fesztivál

 

Címkék