Bűnmegelőzési mintaprojekt indul Kőbányán

Építészeti eszközökkel és megoldásokkal segíti a bűnmegelőzést az a mintaprojekt, amelyet a 10. kerületben, a Kolozsvári-Ónodi utca sarkán található területen valósítanak meg. A „Legyen TERED” elnevezésű, augusztus 31-én záruló program a kőbányai önkormányzat és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) együttműködésével, valamint számos szervezet közreműködésével valósul meg - tudósít az OrientPress.

A kőbányai projekt nagy jelentőségű az NBT életében, mert új és fontos nyitánya a Bűnmegelőzés építészeti eszközökkel programnak. Felidézte: a NBT 2011-es létrehozása korszakhatár volt, majd pedig a 2013-ban 10 évre szóló Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia megalkotása. A tanács és a bűnmegelőzés feladata, hogy a tudományos élet eredményeinek felhasználásával a legjobb megelőzési módszereket válassza ki és segítse azok működését, illetve javaslattétel a kormány számára a kriminálpolitikai célok megvalósítására – emlékeztetett. A startégiának és a bűnmegelőzésben közreműködők együttműködésének köszönhetően jelentős eredményeket ért el..

A program elnevezése azért is szerencsés, mert a közösségi élet színterének, a valóságos, fizikai térnek a minősége, kulturáltsága összefügg a közbiztonsággal, a közrenddel. Ahol ezt felismerték, a település megítéltsége és az ott élők szubjektív biztonságérzete jelentősen javult -  idézte Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnökének szavait a hírügynökség.

A telejes hír az OrientPress oldalán olvasható.