Együttműködés

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemem működő Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium program keretében együttműködünk a biztonság komplex megközelítésében.

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működő Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium a biztonságtechnológiai kutatások nyomán olyan kézzelfogható innovációk megalkotására törekszik, melyek érdemben képesek hozzájárulni ahhoz, hogy az országot, az Európai Unió külső határait, a településeket és a különböző magán vagy állami intézményeket fenyegető újszerű biztonsági kockázatokkal szemben hatékonyan léphessen fel.

Ennek tükrében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium közös érdeke a magyarországi településeken a bűnmegelőzési tevékenység erősítése, az önkormányzati működés bűnmegelőzés tárgyában végzett hatékonyságának javítása. Ezzel párhuzamosan a települések biztonságának széleskörű támogatása, az intézmények és létesítmények magas szintű védelme, a lakosság és a vállalkozások biztonságérzetének növelése.

E célkitűzések elérése érdekében írt alá együttműködési megállapodást dr. Koltay András, a NKE rektora és Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, az NBT elnöke.

Az együttműködés keretében a két szervezet a tapasztalataik és a meglévő jó gyakorlatok kölcsönös megosztásán túl, részt vesznek a programhoz kapcsolódó szakmai konferenciákon és egyéb rendezvényeken.

Címkék