Európai összefogás az emberkereskedelem elleni fellépésért

Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjára készülve (október 18.) az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) és a tagállamokat képviselő bűnmegelőzési szervek, valamint azok nemzeti partnerei egy figyelemfelhívó kampánnyal szeretnének segíteni a bajba került személyeknek a nemzeti segélyhívó, valamint a segítségnyújtás lehetőségeinek ismertetésével.

Az emberkereskedelem az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, az alapvető jogok és szabadságok korlátozása, amely elfogadhatatlan egy jogállamban. Ennek ellenére az emberkereskedelem áldozatainak száma évente több százezerre tehető. Az emberkereskedelem nem csupán a szexuális célú kizsákmányolásra irányul, ide tartozik a munka célú kizsákmányolás, valamint a koldultatás is. A jelenséggel szembeni fellépéshez összehangolt kormányzati munka, a társadalom tagjainak együttműködése, nemzetközi összefogás szükséges. 

ddscxswas
 

Jelen kampány ez utóbbi együttműködés ékes példája, amely Magyarországon is sok kormányzati és civil szervezetet mozgósított. A kampányanyag terjesztés céljából bárki számára hozzáférhető. Tekintettel a hazánkban regisztrált áldozatokra, a kampányanyag román és ukrán nyelven is elérhető.A videók elérhetőek az NBT youtube csatornáján. 

A plakátok és a matricák mellékletként letölthetőek.

 #EgyuttAzEmberekereskedelemEllen #VannakJogai #EUCPN #PreventHumanTrafficking #YouHaveRights