FOMO - Megosztod és uralkodsz vetítés és beszélgetés a Premier KultCaféban

Tudatos eszközhasználattal a bűnmegelőzésért és adataink biztonságáért. Erről az igencsak aktuális témákról beszélgettünk Bányász Péter kiberbiztonsági szakértővel a Premier KultCaféban.

A beszélgetést a FOMO - Megosztod és uralkodsz c. film vetítése előzte meg. A tavaly decemberben bemutatott film az érettségi előtt álló fiatalok kihívások és prank videók körül forgó életébe enged betekintést. A megfelelési kényszer és a közösséghez való tartozás vágyát, a like éhséget valamint a nézettség hajhászást másfél órán keresztül Gergő és Lilla történetén keresztül mutatja be a rendező Hartung Attila. A középpontban a “falka”, egy házibuli, egy jó ötletnek tűnő video téma, majd annak következményei. 

 A vetítés után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatójával, Bányász Péter kiberbiztonsági szakértővel beszélgettünk a filmről, az online tér biztonságáról, az adataink használatáról és arról, hogy miért nem érdemes többek között az okostelefonunkat a mosdóba is magunkkal vinni. Programsorozatunk  következő témája a fiatalok irodalom fogyasztási szokásai. Erről vendégünkkel Vecsei H. Miklóssal beszélgetünk.

FOMO

 

Címkék