Gyermek és ifjúságvédelem Hévízgyörkön!

Diákoknak szóló jobb agyféltekes rajzkurzusok és bűnmegelőzési előadások megtartása mellett a Hévizgyörki Petőfi Sándor Általános iskola tetőtere is megújult. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott projekt megvalósulása példaértékűen széles körű szakmai összefogás eredménye.

A projekt célja, hogy modern, XXI. századi eszközök és ismeretek segítségével vértezzék fel a fiatalokat azzal a szükséges tudással, melynek birtokában sikeresen előzhetik meg, hogy bűncselekmények áldozatává váljanak.

A diákok bűnmegelőzési előadásokon keresztül, csoportfoglalkozásokra tervezett interaktív módszereket alkalmazva, prezentáció és kisfilm segítségével szereztek jártasságot bűnmegelőzési témakörben. A bűnmegelőzési előadások kiemelten foglalkoztak a vagyonvédelemmel, a lopás, rablás megelőzésével, az internet veszélyeinek felismerésével és az osztályon belüli zaklatás témakörével. A tematikus bűnmegelőzési témakör mellett a tanulók kézműves foglalkozások alkalmával a jobb agyféltekés rajzolás módszertanával sajátították el a különböző festési technikákat.

 

hevizgyork

 

hvzgyrk

A 6-14 éves hévízgyörki lakhelyű fiatalokat, illetve a Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóit foglalkoztató kurzusok mellett új közösségi térrel is gazdagodott az iskola. A frissen átadott helyiségekben megismerkedhetnek diákok a 3D nyomtatási technológiával, valamint a programozás alapjaival is. A május 28-i átadó keretében felszentelték az általános iskola új emeletét, így kezdetét veheti a további értékes közösségépítő és bűnmegelőzési ismereteket elsajátító program.

Címkék