KERESSÜK A LEGJOBB MAGYAR BŰNMEGELŐZÉSI GYAKORLATOT!

A 2022. július elsejétől fél éven át regnáló cseh elnökség felhívást tett közzé, amelyben várja azokat a tagállami legjobb gyakorlatokat, amelyek idén decemberben egymással versengenek majd a „Legjobb Európai Bűnmegelőzési Gyakorlat” címért!

Az elnökség a különösen veszélyeztetett csoportok (a cseh jogszabályok alapján: a fiatalkorúak, az idősek, a fizikai vagy mentális betegségekkel küzdő személyek, szexuális bűncselekmények áldozatai, valamint valamilyen kisebbséghez tartozó személyek) áldozattá válását megelőző bűnmegelőzési gyakorlatokat keresi.

Idén olyan tagállami projektek kerülnek bemutatásra, amelyek a korai áldozatazonosításban, a másodlagos viktimizáció megelőzésében, egyes bűncselekmények jelzési hajlandóságának növelésében, vagyis a látencia csökkentésében tudnak innovatív gyakorlatot bemutatni.

Csehország a rendvédelmi szervek kommunikációjának, valamint az áldozatsegítő rendszer elérhetőségének fejlesztésében, a különösen veszélyeztetett csoportokkal való prevenciós munkában, valamint az általános figyelemfelhívásban lát lehetőséget, de nyitott más fókusszal dolgozó tagállami gyakorlatokra is. A szervezők kiértékelt eredményeken alapuló programokat várnak. A részletes felhívás, a magyar és angol nyelvű jelentkezési lap, illetve a tájékoztató alábbi linkeken érhető el.

A magyar és angol nyelven kitöltött adatlapokat 2022. szeptember 9-ig szükséges megküldeni az nbt.titkarsag@bm.gov.hu e-mail címre.

Címkék