KERESSÜK A LEGJOBB MAGYAR BŰNMEGELŐZÉSI GYAKORLATOT!

A 2023. július elsejétől fél éven át regnáló spanyol elnökség felhívást tett közzé, amelyben várja azokat a tagállami legjobb gyakorlatokat, amelyek idén decemberben egymással versengenek majd a „Legjobb Európai Bűnmegelőzési Gyakorlat” címért. Az elnökség az emberkereskedelem, azon belül is a munkacélú kizsákmányolás (csicskáztatás, kényszermunka, kényszerkoldultatás stb.) megelőzését célzó bűnmegelőzési gyakorlatokat keresi.


Az emberkereskedelem jelenségének összetettsége és sokfélesége miatt nem lehet egyetlen, egyértelmű definíciót alkalmazni annak meghatározására, hogy egy személy mikor válik az emberkereskedelem áldozatává. Ezeket az embereket az erőszak, a kényszerítés és a rabszolgaság kombinációja révén tartják rabszolgasorban és megfélemlítésben. Az ilyen típusú bűnözés fő célpontjai a különösen kiszolgáltatott fizikai vagy gazdasági körülmények között élő nők, gyermekek és férfiak, akiknek nemcsak a szabadságukat és méltóságukat, hanem a fizikai és érzelmi életüket is megsértik.


A szervezők kiértékelt eredményeken alapuló programokat várnak. A magyar és angol nyelven kitöltött adatlapokat legkésőbb 2023. augusztus 10. napjáig szükséges megküldeni az nbt.titkarsag@bm.gov.hu e-mail címre.
A magyar és angol nyelvű jelentkezési lap, illetve a tájékoztató anyagok az alábbi linkeken érhetőek el.

Címkék