Negyedszerre avattak győztest a Nagy Diák Bűnmegelőzés Teszten

A 14-18 évesek korcsoportjában Gábriel Bálint, míg az idősebb 19-22 évesek csoportjában Török Bertram került ki győztesen a negyedik alkalommal megrendezett országos bűnmegelőzési teszt döntőjéből.

A díjakat Gratzer-Sövényházy Edit rendőr ezredes, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács főosztályvezetője Kecskés István DUE elnökkel és dr. Szayly Józseffel, a DUE alelnökével adta át közösen. A döntőben résztvevő minden játékos ajándékcsomaggal távozott.

Az értékes nyeremények között mobiltelefon és egy jól felszerelt laptop is gazdára talált. A győzelemhez az 5 fordulóból álló fináléban képes és videós kvíz kérdésekre kellett helyes választ adniuk bűnmegelőzés témakörében a versenyzőknek. Az izgalmas és fordulatokkal teli küzdelmet a közönség a járványhelyzetből fakadóan otthona biztonságából követhette élőben az online stream segítségével.

due
Bal oldalon Török Bertram a 19-22 éves korosztály győztese, a jobb oldalon Gratzer-Sövényházy Edit rendőr ezredes, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács főosztályvezetője

 

A program, melyet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács már negyedik esztendeje támogat nagy népszerűségnek örvend a diákok körében: az 1997-es indulása óta már több mint 62 ezer fiatal töltötte ki sikeresen a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet.

Címkék