Nyárzáró koncert és focikupa Tarnamérán

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a helyi önkormányzatok közösön indítottak komplex bűnmegelőzési programot a többszörösen hátrányos helyzetű Tarnazsadány, Sárkeresztúr és Tarnaméra településeken. Utóbbi futballpályáján, augusztus 28-án került sor, egy nagyszabású labdarúgó torna keretében a projekt zárására, korosztályos fiatalok (8-12, illetve 12-15 évesek) csapatai mérkőztek. A meccsek szüneteiben a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei tartottak prevenciós foglalkozásokat, a játékos formában elsajátított ismeretek nagyban hozzájárulnak az áldozattá válás elkerüléséhez.

A sport mellett az ütemterv másik célja a zenetanulás volt, a Szimfónia elnevezésű programban résztvevő gyerekek színvonalas koncerten mutatták be hangszeres tudásukat. Mindazonáltal az is nagyon fontos, hogy általánosan javultak az iskolai érdemjegyek, miközben a fiatalok által elkövetet jogsértések száma jelentősen csökkent.  

Dr. Hatala József, az NBT elnöke hangsúlyozta, hogy a közösségépítő tevékenység nagy sikere a bűnmegelőzésnek. A gyerekek a sporttal szabálytiszteletet, kitartást, szorgalmat és egymás megbecsülését is megtanulják. Koczka Ferenc Tarnazsadány polgármestere a nagyszabású bűnmegelőzési program eredményeként azt emelte ki, hogy a fiatalok képesek  jó döntéseket hozni és nem a rossz irányt, hanem a helyes utat választják.   

Címkék