A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkársága által szervezett projektek.

HázŐrző

A Házőrző alkalmazás segítségével felmérheti otthona védelmi szintjét. Töltse ki a kérdőívét, és derítse ki, mennyire biztonságos a lakása! A házőrző személyre szabott tanácsokat ad önnek a biztonsági szint növelésére, és bemutatja azokat a módszereket és eszközöket, amelyekkel növelheti otthona biztonságát. Töltse le az alkalmazást a playstore vagy az appstore kínálatából vagy használja a lenti QR kódot!

Bike safe: regisztráld a bringád!

Miért érdemes regisztrálni a bringánkat? Magyarországon évente több mint 10 ezer kerékpár tűnik el. Az ellopott biciklit sokszor könnyebb megtalálni mint a bringák tulajdonosait. A police.hu cikkei között rendszeresen találni olyan bejegyzéseket, amelyekben gazdátlan biciklik tulajdonosait keresik a zsaruk. A kétkerekű jogos tulajdonosa aztán vagy előkerül, vagy nem. Sajnos sokszor előfordul, hogy senki sem jelentkezik.

Re.:akció

Lövöldözés, füstbombák és kommandósok, lázadó fogvatartottak, kutyás üldözés, közlekedési balesetek, lángoló autók, drámai pillanatok. Ez mind a Re.:Akció roadshow. A “show” kifejezés a legkevésbé sem túlzó, hiszen nem csupán előadásokat hallhatnak a diákok, hanem akciódús bemutatókat is láthatnak. A Re: akció szereplői a rendezvényt fogadó iskola udvarán többek között olyan bűncselekményeket játszanak el és mutatnak be, amelyekkel bármely fiatal kapcsolatba kerülhet akár áldozatként, akár elkövetőként: rablás, testi sértés, kábítószer-birtoklás, közlekedési baleset, garázda magatartás, rongálás.