22. Német Bűnmegelőzési Nap

A Német Bűnmegelőzési Nap (DPT) a világ legnagyobb bűnmegelőzési kongresszusa, amely idén 22. alkalommal került megrendezésre 2017. június 19-20. között. Az eseménynek a Hannoveri Kongresszusi Központ adott otthont. Célja, hogy nemzetközi platformot biztosítson a bűnmegelőzés területén dolgozó szakértők közötti információ –és tapasztalatcserére. Az egész Európát érintő migrációs helyzettel összefüggésben a konferencia idei kiemelt témája a „prevenció és integráció” kérdése volt. A rendezvény legfőbb partnerei Alsó-Szászország Tartomány, Hannover város önkormányzata és Alsó-Szászország Bűnmegelőzési Tanácsa voltak.


A kétnapos konferencián a résztvevők előadásokat hallgathattak meg többek között az integráció, diszkrimináció, radikalizáció, fiatalkori bűnözés, lakásbetörés, szexuális erőszak, a megelőzés területén folytatott nemzetközi kutatások, bűnmegelőzési projektek költség-haszon elemzése és az áldozatvédelem témájában. A migrációs válsággal összefüggésben számos előadás szólt az emberkereskedelem – embercsempészés bűncselekményekről, és kiemelt helyet kapott a kiberbűnözés elleni küzdelem is. Az előadások, kerekasztal beszélgetések és workshopok mellett lehetőség volt kisfilmeket, színházi előadásokat is megtekinteni, illetve több helyszínen kiállítás, valamint számos hatóság, szervezet standja várta az érdeklődőket.


A jövő évi DPT konferencia 2018. június 11-12. között kerül megrendezésre Szászország szövetségi tartomány fővárosában, Drezdában.