A világháló biztonságos használatára hívták fel a figyelmet a rendőrök

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai szerdán a Balotaszállási Általános Iskola pedagógusainak egy speciális, szabadulós játékon keresztül mutatták be azt, hogy milyen veszélyek leselkednek a gyermekekre és a felnőttekre a világháló használata során.

Utazást vagy mobilt nyerhetnek a fiatalok

 

Többek közt az online zaklatás és a gyerekek közötti erőszak megállítását tűzte ki célul a DUE Médiahálózat, az ORFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azzal, hogy elindította a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet. Az a tanuló, aki részt vesz a játékban, megtudhatja például, hogy baj esetén kitől kérhet segítséget - tudósít az origo.hu.

Mentsétek meg Gordont!

Lebilincselték Gordont, akit aztán diákoknak kellett megmenteni a Bolyai-iskolában. Az intézmény csatlakozott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság programjához, amelynek keretében két osztály vett részt a bűnmegelőzési programon - számol be a kanizsujsag.hu.

Kapun kívül tágasabb

Átveréseknek bárki áldozatául eshet, de létezik egy különösen könnyen sebezhető réteg, a nyugdíjasok. A csalók, a bűnözők a lehető legtöbb formában megpróbálják kihasználni az idős emberek hiszékenységét, ezért az elmúlt években a rendőrség kiemelten foglalkozik a védelmükkel, „házhoz viszi” az információkat.

Csalóakadémia címmel kisfilmek mutatják be a szélhámosok módszereit

Csalóakadémia címmel készített oktatófilmeket a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A bűnözők válogatott módokon próbálnak pénzt kicsalni az idős, gyanútlan emberekből, a rövidfilmek ezekre a módszerekre hívják fel a figyelmet - számol be a behir.hu.

Az idősek védelme érdekében fogtak össze a rendőrök

330 nyeregalátétet kaptak a lovas polgárőrök több mint 2,7 millió forint értékben. Pusztán Hatan Újratöltve – ez a címe annak a programnak, amiben hat megye rendőrei fogtak össze az alföldi időskorúak biztonságáért. 330 nyeregalátétet kaptak a lovas polgárőrök több mint 2,7 millió forint értékben.

Pingvinharcos beszélt a tiniknek az online zaklatásról

Új csatornákat keresnek a kamaszokhoz, hogy hatékonyabb legyen körükben a bűnmegelőzés. Ennek az elképzelésnek a jegyében a Szivárvány kultúrpalotában zenés és dramatizált produkciókat, kisfilmeket is láthattak a kaposvári diákok.

Illegálisan lerakott szemét összegyűjtését szervezte meg a rendőrség

Bűnmegelőzési akció keretében szedtek szemetet a fiatalok. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szerdán egy szentbalázsi erdőben illegálisan lerakott hulladék összegyűjtését szervezte meg a bűnmegelőzési nap keretében.

Játékos formában figyelmeztetik a fiatalokat a veszélyekre

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb fiatalokra leselkedő veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények is a kamaszok közt - tudósít cikkében a VEOL.hu.

Mintatér jön létre Kőbányán

Letették annak a különleges térnek az alapkövét, amely országos mintaprojektként valósul meg Kőbánya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) összefogásaként. A kőbányai Legyen Tered elnevezésű projektben építészeti eszközökkel segítik a bűnmegelőzést. A X. kerületi Kolozsvári – Ónodi utca sarkán található területet kedden adták át a kivitelezőknek.

Mindenkinek kell egy hely, ahol otthon érezheti magát, de nem mindegy, hogy ez milyen