Táborozó gyermekeket tanítottak a biztonságos közlekedésre és a bűnmegelőzésre

„Tudj többet, élj jobban…” jelszóval tartott szemléletformáló oktató programot a Kulturált Közlekedésért Alapítvány szerdán délután a CsabaParkban. A gyerekek játékosan tanulhattak.

A Kulturált Közlekedésért Alapítvány fő célja a hazai közlekedés kultúrájának és biztonságának fejlesztése; olyan járművezetők képzése, akik jó szakmai felkészültség birtokában kulturáltan és megbízhatóan vesznek részt a hazai és nemzetközi forgalomban.

Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója a bűnmegelőzésről oktatta a gyermekeket rajzok segítségével. Elmondta: a szakemberek szerint már négy éves korban el kell kezdeni életkorspecifikusan a bűn és balesetmegelőzési oktatást, mert minimum tíz év kell ahhoz, hogy ezeket a gyermekek készséggel tudják alkalmazni.

– Ezzel az oktatással a gyerekek nem lesznek áldozatok, de mindig hozzáteszem, hogy elkövetők sem. Ezek a prevenciós ismeretek, ideértve a bűnmegelőzést és a balesetmegelőzést, tanulhatók. Amikor speciális szaktudással bíró kollégák látványosan és megfelelő demonstrációs eszközökkel bemutatják ezeket az ismereteket, akkor a gyerekek nem csak szórakoznak, hanem tanulnak is – fogalmazott. Hozzátette: tapasztalta, hogy némely esetben a szabályokat a gyermekek jobban ismerik, mint a felnőttek. Az pedig, ha a szülő csak félinformációval rendelkezik és rosszul adja át a tudást, káros, ezért fontos a szakemberek segítsége - tudósít a behir.hu