Építészeti bűnmegelőzés: holland és svéd módszerek

A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia egyik alappillére a Településbiztonság, amely prioritáson belül az építészeti eszközökkel segített bűnmegelőzés (a továbbiakban: CPTED) témakörében szeretnénk minél több gyakorlatot, projektet, programot fejleszteni. Hogy meríthessünk az európai gyakorlatokból, az Európai Bűnmegelőzési Hálózaton (a továbbiakban: EUCPN) keresztül arra kértük a tagállamokat, hogy mutassanak be néhány nemzeti jó gyakorlatot a témában. A 27 tagállamtól összesen 9 válasz érkezett, amelyekből a holland és a svéd projektet választottuk ki további tanulmányozásra. Utunk első állomása ezért Eindhoven volt.

Kép

Hammarby Sjöstad

22. Német Bűnmegelőzési Nap

A Német Bűnmegelőzési Nap (DPT) a világ legnagyobb bűnmegelőzési kongresszusa, amely idén 22. alkalommal került megrendezésre 2017. június 19-20. között. Az eseménynek a Hannoveri Kongresszusi Központ adott otthont. Célja, hogy nemzetközi platformot biztosítson a bűnmegelőzés területén dolgozó szakértők közötti információ –és tapasztalatcserére. Az egész Európát érintő migrációs helyzettel összefüggésben a konferencia idei kiemelt témája a „prevenció és integráció” kérdése volt.

„Tudomány és bűnmegelőzés” nemzetközi konferencia

A „Tudomány és bűnmegelőzés” elnevezésű nemzetközi konferenciát második alkalommal rendezte meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (a továbbiakban: NBT) 2017. június 15-én azzal a céllal, hogy platformot biztosítson különböző sikeres hazai, és európai uniós bűnmegelőzési projektek bemutatására. A konferencia előadói hazánk mellett Lengyelországból, Németországból, Portugáliából és Szlovákiából érkeztek, a bűnmegelőzési programok színes palettáját vonultatva fel. A konferenciát dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke nyitotta meg, majd dr.

Címkék